top of page
Search
Writer's pictureΝικόδημος Χριστοφή

Απολίνωση σαλπίγγων: Υπάρχει τρόπος να μείνω έγκυος αν αλλάξω γνώμη;


Είναι πιθανό να μείνετε έγκυος μετά από απολίνωση των σαλπίγγων ή να δέσετε τους σωλήνες σας. Μερικές φορές η διαδικασία μπορεί να αντιστραφεί, αλλά τις περισσότερες φορές, η καλύτερη πιθανότητα να μείνετε έγκυος θα είναι μέσω της εξωσωματικής γονιμοποίησης. Φροντίστε να ρωτήσετε τον επαγγελματία υγειονομικής περίθαλψης εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με το να δέσετε τους σωλήνες σας ή να μείνετε έγκυος μετά τη διαδικασία.


Πώς μπορώ να συλλάβω αφού έχω δεμένα τα σωληνάρια μου;

Πιθανότατα, εάν επιθυμείτε να μείνετε έγκυος αφού δέσετε τους σωλήνες σας, ο πάροχος υγειονομικής περίθαλψης δεν θα σας συστήσει την αντιστροφή. Αντίθετα, πιθανότατα θα σας οδηγήσουν στο μονοπάτι της εξωσωματικής γονιμοποίησης.


Ο πιο αποτελεσματικός και αποτελεσματικός τρόπος σύλληψης μετά από απολίνωση των σαλπίγγων είναι να υποβληθείτε σε εξωσωματική γονιμοποίηση. Η εξωσωματική γονιμοποίηση περιλαμβάνει διέγερση των ωοθηκών για να ωριμάσουν πολλαπλά ωάρια, τα οποία στη συνέχεια εξάγονται μέσω του κολπικού τοιχώματος. Τα ωάρια στη συνέχεια γονιμοποιούνται με σπέρμα και μετατρέπονται σε έμβρυα τα οποία μπορούν στη συνέχεια να τοποθετηθούν μέσω του κόλπου και του τραχήλου της μήτρας, στην κορυφή της κοιλότητας της μήτρας.


Αυτή η διαδικασία λειτουργεί επειδή η εξωσωματική γονιμοποίηση δεν περιλαμβάνει τις σάλπιγγες. Η θεραπεία εξωσωματικής γονιμοποίησης συνιστάται έναντι της σαλπιγγικής αναστροφής για γυναίκες που είναι μεγαλύτερες από 37 ετών, έχουν λιγότερο από 4 εκατοστά υπολειπόμενο σωλήνα ή που δεν είχαν ταινία σιλικόνης ή αποστείρωση κλιπ.


Στην πραγματικότητα, αν θέλετε να προσπαθήσετε να μείνετε έγκυος αμέσως μετά τη σύνδεση των σωλήνων σας, δεν θα χρειαστεί να περιμένετε τόσο πολύ. Συνήθως η επούλωση από μια σαλπιγγεκτομή διαρκεί τέσσερις έως έξι εβδομάδες. Η έναρξη της διαδικασίας εξωσωματικής γονιμοποίησης θα εξαρτηθεί από την προτίμηση του παρόχου σας, καθώς υπάρχουν πολλά βήματα σε αυτή τη διαδικασία—διέγερση των ωοθηκών, ανάκτηση ωαρίων, γονιμοποίηση και μεταφορά εμβρύου.


Ρωτήστε τον παροχέα σας, αλλά μετά από έναν έως δύο μήνες, θα πρέπει να πάρετε το πράσινο φως για να ξεκινήσετε την εξωσωματική γονιμοποίηση. Η εξωσωματική γονιμοποίηση έχει υψηλό ποσοστό επιτυχίας μετά από απολίνωση των σαλπίγγων, σε υγιείς, νεότερες γυναίκες. Δεν υπάρχει λόγος να καθυστερήσετε την έναρξη της εξωσωματικής γονιμοποίησης μετά από περίπου ένα μήνα θεραπείας [από το δέσιμο των σωλήνων σας].


Πηγή: www.testpap.com

425 views0 comments

Commentaires


bottom of page